Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین تغییرات بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق نشان می‌دهد، هرچند کل منابع۳۰۰ هزار میلیارد تومان رشد خواهد کرد،‌ اما درآمد ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی از تسعیر ارز با دلار ۱۷۵۰۰ تومانی به جدول تبصره ۱۴ خواهد رفت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ لایحه بودجه 1400 از اوایل دی ماه به کمیسیون تلفیق رفت تا بعد از تایید کلیات این لایحه در کمیسیون تغییرات لازم در آن اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از نمایندگان مجلس معتقد بودند که اصلاحات ساختاری از جمله تغییر در مالیاتها  و کاهش وابستگی به نفت در در لایحه دولت اعمال نشده و کمیسیون تلفیق بودجه باید این تغییرات را اعمال کند.

در همین خصوص سخنگوی کمیسیون  تلفیق گفت: دولت منابع درآمدی را در بودجه سال آینده 495 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود که ما بعد از بررسی و شفاف‌سازی به مبلغ 799 هزار میلیارد تومان رسیدیم.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی با بیان اینکه 299 هزار میلیارد تومان افزایش منابع درآمدی در لایحه بودجه ایجاد شده است، اظهار کرد: کمیسیون تلفیق بودجه با شفاف سازی منابع درآمدی دولت توانست این مبلغ را استخراج کند، به طور مثال 125 هزار میلیارد تومان ذکر شده در بودجه 1400 در هیچ ردیفی نیامده بود. همچنین سهم 5 درصدی دولت از ارزش افزوده از 66 هزار میلیارد تومان به 88 هزار و 300 میلیارد تومان، یک درصد سهم بهداشت از 12 هزار و 200 میلیارد تومان به 17 هزار و 660 میلیارد تومان و سهم ورزش هم از هزار و 430 میلیارد تومان به هزار و 589 میلیارد تومان افزایش یافت.

درآمد مالیات ارزش افزوده رشد کرد؛ افزاییش 20 هزار میلیارد تومانی عوارض گمرکی

در قسمت درآمدها پیش بینی می شد که تغییرات مهمی در حوزه مالیاتهای مستقیم و  غیر مستقیم از جمله ارزش افزوده اعمال شود.  همانطور که اشاره شد کمیسیون تلفیق، به رقم 66 هزار میلیارد تومانی که دولت برای مالیات ارزش افزوده لحاظ کرده بود 22 هزار میلیارد تومان اضافه کرد و این رقم به 88 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

رقم دیگر در این دسته از درآمدهای دولت، مربوط به  عوارض واردات است؛ کمیسیون تلفیق، پیش‌بینی درآمدی دولت در این بخش را از 5/ 14 هزار میلیارد تومان  با 20 هزار میلیارد تومان افزایش به 34هزار میلیارد تومان رساند.

یکی دیگر از مصوبات جنجالی کمیسیون تلفیق مجوز ورود خودروهای کارکرده مناطق آزاد به سرزمین اصلی بود که بر این اساس یک درآمد 17 هزار میلیارد تومانی نیز از این محل پیش بینی شده است.

به این ترتیب، ‌مالیات مستغلات 2100 میلیارد افزایش یافت،‌ مالیات خانه های خالی از 200 به 2000 میلیارد تغییر کرد، حقوق ورودی 20 هزار میلیارد رشد، حقوق ورودی خودرو 2300 میلیارد تومان افزایش، حقوق ورودی گوشیهای تلفن همراه بالای 600 دلار 2500 میلیارد تومان افزوده شدند. همچنین مالیات سیگار نیز با رشد 4200 میلیارد تومانی از 2700 به 7000 میلیارد تومان تغییر کرده است.

در قسمت سایر درآمدها، بهره مالکانه و حقوق دولتی معادن از 2 هزار میلیارد تومان به 10 هزار میلیارد تومان تغییر کرده است. همچنین درآمدهای متفرقه از 3000 میلیارد به 8500 میلیارد تومان افزایش یافت. در نهایت اینکه 20 هزار میلیارد تومان درآمد جدید نیز برای دعاوی مطروحه وزارت دفاع در محاکم بین المللی لحاظ شده است.

درآمدهای نفتی چه تغییری کرد؟

بر اساس پیش‌بینی لایحه بودجه در سال 1400 دولت می‌تواند از محل صادرات نفت، 153 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد اما کمیسیون تلفیق این درآمد را به 167 هزار میلیارد تومان تغییر داد. کمیسیون تلفیق با حذف نرخ  ارز 4200 تومان، نرخ ارز در بودجه را 17 هزار و 500  تعیین کرد.  به این ترتیب با وجود کاهش سقف فروش نفت در بودجه نسبت به لایحه دولت به 1.5 میلیون بشکه در روز، درآمد دولت از این محل حدود 14 هزار میلیارد تومان رشد کرده است.

از سوی دیگر دولت در لایحه پیش‌بینی کرده بود که از  محل صادرات گاز در سال 1400، حدود 38 هزار میلیارد تومان درآمد کسب خواهد کرد.  اما سقف درآمد دولت از این محل  در کمیسیون تلفیق با  7/ 17 هزار میلیارد تومان افزایش  و به رقم 55 هزار میلیارد تومان رسید.

در یک جمع بندی می‌توان گفت،‌ درآمد فروش خالص نفت 14 هزار میلیارد تومان افزایش و درامد حاصل از صادرات گاز رشد 17 هزار و 700 میلیارد تومانی داشته است. از سوی دیگر 90 هزار میلیارد تومان حاصل از فروش سهام به عنوان واگذاری دارایی سرمایه‌ای لحاظ شده و در نهایت اینکه 2000 میلیارد تومان هم از محل تهاتر اراضی و املاک با سازمانهای زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی لحاظ شده است.

گفتنی است، کل درامد حاصل از افزایش تسعیر نرخ ارز حدود 100 هزار میلیارد تومان است که این رقم به تبصره 14 و جدول هدفمندی یارانه‌ها منتقل خواهد شد.

اوراق فروشی در سال 1400 افزایش، اما برداشت از صندوق توسعه محدود شد

در بخش واگذاری داراییهای مالی، طبق مصوبه کمیسیون تلفیق دولت در سال آینده می‌تواند از محل انتشار اوراق اسلامی، 146 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.  کمیسیون تلفیق، ردیف مجزایی را که دولت برای درآمدهای حاصل از انتشار و فروش اوراق سلف نفتی درنظر گرفته بود، حذف کرده است. بر این اساس درآمد حاصل از ردیف فروش اوراق سلف نفتی را که 70 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، به جدول اوراق مالی اسلامی اضافه شد.

همچنین دولت پیش‌بینی کرده بود که در سال 1400، حدود 5/ 75 هزار میلیارد تومان از  صندوق  توسعه ملی برداشت ‌کند؛ اما  کمیسیون تلفیق آن را به 30 هزار میلیارد تومان کاهش داد.

در نهایت اینکه، برای واگذاری باقی مانده سهام دولت در بانکها منابع 100 میلیارد تومانی لحاظ شده بود که این رقم در کمیسیون تلفیق 10 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. از سوی دیگر برای تسویه بدهی دولت با اشخاص حقیقی و نهادهای عمومی از طریق تهاتر بدهی آن اشخاص با بانکها منابع 35 هزار میلیارد تومانی لحاظ شده که در ردیف مربوط به خود هزینه خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بودجه ایران بودجه ایران میلیارد تومان افزایش یافت هزار میلیارد تومان افزایش هزار میلیارد تومان درآمد هزار میلیارد تومانی میلیارد تومان کمیسیون تلفیق ارزش افزوده سال 1400 پیش بینی لحاظ شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۷۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، وارن بافت، سرمایه‌دار مشهور آمریکایی، اعلام کرد بر این باور است که دولت آمریکا برای تأمین کسری بودجه فزاینده این کشور به جای کاهش هزینه‌های خود به سمت افزایش مالیات‌ها می‌رود.

وی در نشست سالانه سهامداران مؤسسه سرمایه گذاری برکشر هاتاوی در اوماها گفت: من فکر می‌کنم که افزایش مالیات‌ها محتمل است.

بافت تاکید کرد که دولت آمریکا یک روزی تصمیم خواهد گرفت که دیگر نمی‌خواهد کسری بودجه انقدر افزایش یابد چراکه تبعات منفی جدی در پی خواهد داشت. از طرفی آنها ممکن است نخواهند هزینه‌های خود را هم کمتر کنند و در نتیجه تصمیم بگیرند که سهم بیشتری از چیزی که متعلق به ماست را از ما بگیرند و ما مجبوریم آن را بپردازیم.

دفتر بودجه کنگره آمریکا پیش بینی کرده که نسبت کسری بودجه این کشور به تولید ناخالص داخلی از ۵.۵ درصد در سال مالی جاری به ۸.۵ درصد در سال ۲۰۵۴ خواهد رسید.

پیش بینی‌ها نشان می‌دهد در صورتی که قانون کاهش مالیات‌ها در آمریکا، مصوب سال ۲۰۱۷، برای سال جدید هم اجرایی شود شاهد بدتر شدن اوضاع کسری بودجه در این کشور باشیم.

کد خبر 6097011 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • شهرهای جدید دیگر بهشت محتکران نخواهد بود
  • دفاع زاکانی از پرداخت ودیعه مسکن ۲۵.۵ میلیاردی به مدیرانش: خانه ندارند، وام دادم! | فیلم
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • خبر خوش شورای نگهبان برای بازنشستگان | افزایش چشمگیر حقوق بازنشستگان از این ماه
  • زمان افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان مشخص شد/ رییس کمیسیون تلفیق بودجه درباره همسان‌سازی حقوق چه گفت؟
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی