Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک روانشناس، با بیان اینکه امکان بردن کودکان به خارج از خانه و بازی کردن در فضاهای آزاد کمتر وجود دارد، گفت: خیلی بازی خانگی داریم و والدین باید اوقات فراغت کودک را با این بازی ها پر کنند تا کودک به موبایل وابسته نشود.

فرنوش حقانی پور در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که «آیا وابستگی کودکان به موبایل و بازی های رایانه ای آن نگران کننده است؟»، گفت: متاسفانه برخی از والدین استفاده کودکان از وسائل تکنولوژی مانند گوشی موبایل را امری طبیعی و عادی می دانند که همه کودکان از آن استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از والدین خواست آرزوهای دست نیافتنی خودشان را در کودکان دست یافتنی نکنند و افزود: چنین والدینی اعتقاد دارند که همه کودکان از موبایل و تکنولوژی استفاده می کنند و چرا کودک آنان از این امکان محروم باشد؟! و لذا باید امکاناتی را که در گذشته برای آنان فراهم نشده برای کودک خود فراهم کنند.

این روانشناس، انتخاب و خرید اسباب بازی برای کودکان را یکی از آرزوهای دست نیافته برخی از والدین دانست و تصریح کرد: اشکالی ندارد اگر والدین اسباب بازی مورد علاقه خودشان که دل مشغولی دوران کودکی شان بوده را برای کودک خود بخرند، اما در خرید وسائل تکنولوژی که مناسب سن کودک نیست باید دقت کرد.

حقانی پور، از والدین خواست اختلالات روانی خود درباره آرزوهای دوران کودکی را درمان کنند و ادامه داد: والدین الگوی کودکان هستند و باید بهترین قوانین را در خانه داشته باشند تا کودکان درست تربیت شوند و مشکل روحی و روانی پیدا نکنند.

وی یکی از نمونه های بارز دل مشغولی والدین را در انتخاب رشته فرزندان دانست که بسیا لطمه زننده است و خاطرنشان کرد: والدین دوست دارند که فرزندشان عنوان دکتر و مهندس داشته باشد و لذا فرزند دچار مشکل می شود، زیرا فرزندان می خواهند که برای والدین مقبول باشند.

این روانشناس، با بیان اینکه در عصر فناوری اطلاعات کمتر کسی عدم وابستگی به گوشی موبایل دارد، اظهار کرد: شاهد اعتیاد به موبایل هستیم که اغلب به خاطر روابط اجتماعی و شغلی است که افراد را درگیر کرده است.

وی با اشاره به خطر اعتیاد کودکان به موبایل و نشانه های آن، عنوان کرد: سرعت تکنولوژی در دنیا بسیار بالاست و امکانات آن در اختیار همه افراد قرار دارد؛ البته شیوع بیماری کرونا موجب شد که افراد پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و بیشتر در خانه بمانند و وقت خود را با تکنولوژی به ویژه موبایل پر کنند و لذا کودکان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

حقانی پور، با بیان اینکه امکان بردن کودکان به خارج از خانه و بازی کردن در فضاهای آزاد کمتر وجود دارد، گفت: خیلی بازی خانگی داریم و والدین باید اوقات فراغت کودک را با این بازی ها پر کنند تا کودک به موبایل وابسته نشود.

این روانشناس، وابستگی شدید کودک به موبایل را اعتیاد دانست و متذکر شد: کودک معتاد با موبایل می خوابد و بیدار می شود و در هنگام غذا خوردن موبایل را به همراه دارد؛ حتی تماشای فیلم و کارتون کودک نیز محدود به موبایل شده و گرایشی به تلویزیون دیدن ندارد. همچنین شارژ موبایل خیلی سریع تمام می شود و کودک همواره در حال شارژ کردن است و اگر موبایل او را بگیریم، گریه می کند.

وی با اشاره به شیوع کرونا و تعطیلی مهدهای کودک و نگهداری از کودکان در خانه توسط پرستار، خاطرنشان کرد: والدین مراقب باشند تا پرستار کودک برای راحت شدن مسئولیت خودش اقدام به دادن موبایل به کودک نکند، زیرا زمینه وابستگی در کودک شکل می گیرد.

حقانی پور، همچنین از والدین خواست در استفاده از موبایل قانون داشته باشند و اظهار کرد: هرگز سر کودک خود را با موبایل گرم نکنید و خودتان قانونمند باشید و اگر اعتیاد به موبایل دارید، آن را کنار بگذارید و اوقات فراغت خود را با خانواده پر کنید.

وی از والدین خواست یک زمان بندی مناسب برای استفاده از موبایل داشته باشند و همه از آن پیروی کنند و متذکر شد: در برخورد با کودک مقتدر، اما مهربان باشید تا تنبیه موثر اتفاق بیفتد. وقتی چیزی را از کودک می گیریم نباید با داد و فریاد بر سر کودک همراه باشد، زیرا علاوه بر محروم کردن کودک از آن چیز، به او لطمه هم می زنیم لذا در محرومیت موثر برای موبایل، کودک را در آغوش بگیرید و بر پایبندی همه اعضای خانواده به قانون استفاده از موبایل تاکید کنید و کودک کم کم قانون را یاد می گیرد و طبق آن عمل می کند و فقط باید صبر و حوصله داشته باشید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کرونا در ایران اعتیاد کودکان والدین خواست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه